Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 16:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxtacos-i-tortillabrod/

RECEPT

Laxtacos i tortillabröd

Foto: Eva Tedesjö

Har du provat att byta köttfärsen mot lax? Om inte är det dags nu!

1. Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Skölj bönor och spenat och låt rinna av. Lägg upp grönsaker och ost i små skålar.

2. Mixa avokado med gräddfil. Smaka av med örtsalt och vitlök.

3. Hacka laxen fint. Stek den någon minut i olja i medelvarm stekpanna. Tillsätt tacokrydda, fortsätt steka under omrörning och tillsätt 1/2 dl vatten. Rör om någon minut till, tills laxen är genomstekt, dvs. inte geléig i mitten.

4. Servera direkt med tortillabröd och sås och tillbehör medan laxen är varm.

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.