Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-24 18:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lecso-vegetarisk-paprikagryta/

Recept

Lecsó - vegetarisk paprikagryta

Lecsó är en vegetarisk paprikagryta med lök och tomat. Den som vill ha den riktigt vegansk kan använda matolja som matfett, annars blir dagens båda anrättningar godast om man bemödar sig med att använda baconfett. Det får man genom att steka bacon och låta fettet rinna av genom en sil. Smör är en anständig ersättning.

Tillagning:

Skala löken och skiva den tunt. Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig. Kärna ur pap-rikorna och skär dem i halvcentimetertjocka strimlor. Lägg ner dem i grytan och låt puttra på låg värme tillsammans med löken i 15 minuter.

Skålla tomaterna under tiden. Skär ett snitt i dem och sänk ner dem 15-30 sekunder i kokande vatten. Doppa dem i isvatten eller skölj dem kalla i en skål. Avlägsna skalet. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar.

Lägg ner tärningarna i grytan. Krydda med paprikapulver, peppar och salt. Låt grytan sjuda i 15 minuter.

Servera exempelvis med kokt ris eller potatis och sallad som en vegetarisk rätt.

Testa också:
Paprikás på lamm eller kalv