Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 01:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/limemarinerad-vattenmelon/

Recept

Limemarinerad vattenmelon

DN Text

Efter den lite tunga mat som vinbönder älskar passar den här lätta syrliga och färggranna rätten. På Le Cep serveras den som mellanrätt före ostarna, men den passar lika bra som en lätt avslutning på måltiden.

1. Tvätta och torka limefrukterna väl. Gör tunna skalstrimlor med en cest eller skala av det yttersta gröna skalet och skär det i tunna strimlor.

2. Pressa ur saften och blanda med 1/2 liter vatten. Koka sedan en lag på limevattnet och 3 msk råsocker. Det ska ta 10 minuter på låg värme, limestrimlorna får sjuda med de sista 5 minuterna.

3. Ta under tiden ut kulor av vattenmelon med kuljärn (eller skär i tärningar) och lägg i en djup skål. Häll den svalnade lagen och limestrimlorna över och låt marinera över natten. Servera i portionsskålar.