Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lingon-och-hallonparfait/

Recept

Lingon- och hallonparfait

Foto: Nicklas Thegerström

Lingon är härliga, men en aning karga i smaken. Om man blandar dem hela med lite hallon och socker blir de perfekta i en ripplad – aningen oblandad – parfait.

1. Blanda hälften av sockret och alla bären i en bunke – utan att bären går sönder så mycket.
2.Vispa resten av sockret och äggulorna till en tjock smet.
3. Vispa grädden i ytterligare en bunke.
4. Blanda alla tre smeter med varandra. Gärna lite slarvigt så blir parfaiten vackert marmorerad. Häll i en avlång eller rund form. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
5. Ta ut en stund före serveringen. Vänd upp parfaiten och skär den i skivor. Lägg upp i glas och garnera med valfria bär.