Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lingon-och-hallonparfait/

Recept

Lingon- och hallonparfait

Lingon- och hallonparfait.
Lingon- och hallonparfait. Foto: Nicklas Thegerström

Lingon är härliga, men en aning karga i smaken. Om man blandar dem hela med lite hallon och socker blir de perfekta i en ripplad – aningen oblandad – parfait.

1. Blanda hälften av sockret och alla bären i en bunke – utan att bären går sönder så mycket.
2.Vispa resten av sockret och äggulorna till en tjock smet.
3. Vispa grädden i ytterligare en bunke.
4. Blanda alla tre smeter med varandra. Gärna lite slarvigt så blir parfaiten vackert marmorerad. Häll i en avlång eller rund form. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
5. Ta ut en stund före serveringen. Vänd upp parfaiten och skär den i skivor. Lägg upp i glas och garnera med valfria bär.