Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-27 12:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linneas-chunky-cookies/

Recept

Linnéas chunky cookies

Presenten som räcker längre – grädda hälften av kakorna och rulla in resten av kakdegen i smörpapper. Vem har sagt att man inte kan både äta kakan och ha den kvar?

1. Rör ihop smör och socker i en bunke. Rör ner sirap, kaffe och ägg. Hacka chokladen.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ner det i smeten tillsammans med chokladen.

3. Dela den ganska lösa degen i två bitar och låt dem ligga i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna en aning. Sätt ugnen på 175 grader i god tid.

4. Ta ut ena degbiten, rulla ut den till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kulorna till ganska tunna kakor och grädda dem i cirka 20 minuter, eller tills de fått fin färg. Vill du spara överbliven deg lite längre, så förvara den i frysen inslagen i smörpapper och nerstoppad i lufttät plastpåse, i högst 1 månad.

Tips:
Omtyckt present till alla kakälskande men motvilliga hembakare: Linda in kakdegen i smörgås- eller bakplåtspapper. Knyt vackra band i båda ändarna, och sätt fast ett litet fint instruktionskort.