Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 04:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linneas-jordnotssmor/

RECEPT

Linnéas jordnötssmör

Jordnötssmör är riktigt busenkelt att göra, men likafullt en väldigt uppskattad present. Min senaste favorit är med choklad i - den blir både söt och salt på en och samma gång.

Foto: Katja Kristoferson

1. Häll jordnötterna i en matberedare och mixa tills nötterna är riktigt finhackade. Vill du ha ett jordnötssmör med lite crunch tar du undan 1 deciliter av nötterna medan de fortfarande är grovhackade.  (Om du vill göra varianten med choklad tillsätt hackad choklad och mixa tillsammans med nötterna.)

2. Tillsätt oljan och fortsätt att mixa till en slät massa.

3. Tillsätt eventuellt de grovhackade nötterna och häll upp i väl rengjorda burkar. Håller i cirka 1 månad i kylskåp.