Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lins-och-spenatsoppa/

Recept

Lins- och spenatsoppa

DN Text

Skala potatisen och skär i bitar. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken. Fräs upp allt i en tjockbottnad kastrull och stek under omrörning på medelvärme tills löken blir genomskinlig men den ska inte brynas. Pudra över curry och stek ytterligare någon halv minut. Lägg i linser och spenat, den behöver inte vara helt tinad om du använder fryst.

Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Låt sjuda cirka tio minuter eller tills potatisen är mjuk. Mosa en del av potatisbitarna med gaffel om du vill ha en mera redd soppa. Smaka av med riven muskot och svartpeppar ur kvarn.

Servera med lite krämig och syrlig turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt i vardera tallriken.

En icke-vegetarisk variant är att strimla några skivor bacon och steka dem knapriga. Lägg upp på hushållspapper så det mesta av fettet rinner av. Strö baconstrimlor över soppan i tallriken. Några droppar pressad citron är också gott att ha i soppan när den serveras med bacon.