Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linsbiffar-med-bulgursallad/

RECEPT

Linsbiffar med bulgursallad

Foto: Joel Wåreus

1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och finhacka löken, fräs med curry i ½ msk olja ca 3 min.

3. Häll av och skölj linser och kikärter. Mixa dem med ägget i en matberedare till en grov massa.

4. Tillsätt siktat mjöl, salt och den frästa löken. Forma små biffar med fuktiga händer. Stek i 3 msk olja ca 4 min/sida. De ska ha knaprig yta så att de håller ihop.

5. Skala gurkan och skär den i bitar. Häll av bulguren, skölj hastigt och sila av. Blanda den med sallad och gurka. Salta och peppra.

6. Servera biffarna med bulgursalladen och en klick yoghurt.

Näring/portion: Ca 670 kcal, 21 g fett, 29 g protein, 82 g kolhydrater