Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linsbiffar-med-klyftpotatis/

Recept

Linsbiffar med klyftpotatis

Linsbiffar med klyftpotatis. Foto: Eva Hildén Smith

Röda linser, morötter och ost ger smak till de här biffarna. Servera med en krämig sweet chilisås.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vänd potatisen i oljan på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen cirka 25 minuter.

2. Skölj linserna, låt dem rinna av och blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma små biffar och stek dem i olja på medelvärme 3 minuter per sida.

3. Servera biffar och klyftpotatis med rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.