Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 05:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linssallad-med-apple-och-spenat/

Recept

Linssallad med äpple och spenat

Värm linserna i kastrull eller någon minut i mikrovågsugn. De har mer smak när de är ljumma.
Skär lök och äpple i små tärningar.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Blanda de varma linserna med lök, äpple, sallad eller spenat och ringla över dressingen. Vänd runt och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Tips: Koka linserna själv om du har tid, det tar inte mer än cirka 25 minuter. Ett par lökklyftor, ett lagerblad och lite salt i kokvattnet gör linserna extra goda. Observera att röda linser inte passar så bra till sallad. De kokar fort sönder och blir mosiga.