Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/linssallad-med-flask/

Recept

Linssallad med fläsk

DN Text

1. Koka linserna och de hackade tomaterna i osaltat vatten i 25 minuter eller tills linserna är mjuka men inte mosiga. Blanchera under tiden den finhackade löken.

2. Låt rinna av och blanda i olja, citronsaft, senap och lök. Låt svalna.

3. Skiva fläsket men ta inte bort svålen. Lägg i en kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker fläsket. Tillsätt 1 tsk salt per 5 dl vatten. Låt koka i cirka 12 minuter.

4. Servera det varma fläsket med den ljumma linssalladen.