Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-kycklingsallad/

RECEPT

Ljummen kycklingsallad

Foto: Tia Borgsmidt

1. Börja med salladen. Skär bort skalet på apelsinerna intill fruktköttet med en kniv, så det vita försvinner. Skär ut skinnfria klyftor.

2. Ta vara på fruktsaften och krama ur resten ur frukthinnorna i en skål. Blanda apelsinsaft, olivolja, salt och peppar.

3. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär avokadon i mindre bitar och strimla löken tunt. Skölj salladen och bryt den i mindre bitar.

4. Lägg upp sallad, bönor, apelsin, avokado och lök på ett stort fat.

5. Skär kycklingfiléerna i kuber. Bryn kyckling, vitlök och rosmarin i olivolja ett par minuter, tills kycklingköttet är genomstekt. Salta och peppra.

6. Strö kycklingen över salladen och ringla över dressingen.

Energi/portion: 406 kcal, 15 g fett, 41 g protein, 26 g kolhydrater