Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 07:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-nudelsallad-med-friterad-chilikyckling-och-nuoc-cham-sas/

Recept

Ljummen nudelsallad med friterad chilikyckling och nuoc cham-sås

Foto: Marcus Lawett

Såsen ska vara söt, sur, salt och stark. Den håller i en hel månad i kylen så ett gott råd är att du sparar det som blir över av den här ganska stora satsen i en burk. Då är det bara att ta lite av såsen så fort du är sugen på asiatiska smaker igen.

1. Blanda chili, vitlök, ingefära, fisksås och sesamolja i en plastpåse. Strimla kycklingen och marinera den i påsen i kylen, helst över natten.
2. Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt så att sockret löser sig.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Korta ner dem genom att klippa i dem ett par tre gånger.
4. Skala och strimla morötterna. Skär romansalladen i ganska stora bitar och salladslöken på diagonalen i 3 cm stora bitar. Hacka koriandern, blad och stjälkar för sig.
5. Blanda kycklingen med mjöl i en skål så att den täcks runtom. Värm oljan till 160 grader i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Fritera kycklingen gyllenbrun i omgångar, i cirka 5 minuter.
6. Hetta upp en wok med lite olja och lägg i nudlar, morötter, sallad, salladslök, böngroddar och korianderstjälkar. Woka tills det blir ljummet. Tillsätt kycklingen och hälften av såsen. Värm alltihop medan du rör runt.
7. Servera direkt med hackade korianderblad och jordnötter på toppen. Pressa till sist lime över alltihop.