Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 20:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-sallad-med-brysselkal/

Recept

Ljummen sallad med brysselkål

1. Blanda honung, senap, vinäger, olja, salt och peppar till dressingen.

2. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

3. Halvera brysselkålen. Stek den i en släpplätt-panna utan fett på medelstark värme. Tillsätt getosten i smulor eller skivor så att den blir lite ljummen. Lägg i tomaterna, skurna i kvartar. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg rucola i botten på ett stort fat. Toppa med quinoa och salami. Lägg på den varma kålen, getosten och tomaterna. Häll över dressingen.

5. Rosta nötterna i torr panna och strössla dem över salladen.

Näring/portion: 534 kcal, 30 g fett, 22 g protein, 48 g kolhydrater