En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 05:07
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-sallad-med-varmrokt-lax-1/
Ljummen sallad med varmrökt lax
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i små bitar.
3. Blanda rotfrukterna med olja, timjan, salt och peppar i en ugnssäker form. Rosta dem mjuka i ugn ca 20 min.
4. Skala och skiva rödlöken tunt. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skölj salladen.
5. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena, tillsätt dem till rotfrukterna när det återstår 10 min i ugnen.
6. Dela laxen i bitar och blanda med övriga ingredienser i en skål eller på ett stort fat. Servera med citronklyftor.
Näring/portion: 442 kcal, 20 g fett, 28 g protein, 31 g kolhydrater