Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 05:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-sallad-med-varmrokt-lax-1/

Recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i små bitar.

3. Blanda rotfrukterna med olja, timjan, salt och peppar i en ugnssäker form. Rosta dem mjuka i ugn ca 20 min.

4. Skala och skiva rödlöken tunt. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skölj salladen.

5. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena, tillsätt dem till rotfrukterna när det återstår 10 min i ugnen.

6. Dela laxen i bitar och blanda med övriga ingredienser i en skål eller på ett stort fat. Servera med citronklyftor.

Näring/portion: 442 kcal, 20 g fett, 28 g protein, 31 g kolhydrater