Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 12:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ljummen-sommarbonsallad/

Recept

Ljummen sommarbönsallad

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur paprikan och dela den i breda strimlor. Bred ut dem på bakplåtspapper i en ugnsplåt. Rosta strimlorna i ugnen i cirka 15 minuter till de börjar få mörka kanter.

Skär salladslöken i smala bitar eller purjo i tunna skivor.

Häll av vattnet från bönorna och värm dem.
Blanda bönorna med paprika och lök. Vänd ner rucola och kryddgrönt efter smak.

Ringla över olja och citron, krydda med salt och peppar.