Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 19:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lojromsbun/

Recept

Löjromsbun

Foto: Thomas Karlsson

En frasig liten lyx-bun, perfekt som en förrätt. Använd gärna fritös för bästa säkerhet och kontroll. Och servera dem genast så att de inte hinner bli kalla och tråkiga.

1. Blanda färskosten med sojan.
2. Duka fram löjrom, rödlök, gräslök, färskostblandning och citron.
3. Ta bort pappret i bullarna.
4. Värm oljan till 180 grader och fritera bullarna, ungefär fyra i taget, cirka 1 minut på varje sida så att de får en fin färg runt om. Ta upp, låt droppa av på hushållspapper och salta dem lite.
5. Montera dina löjromsbuns, eller låt gästerna själva göra det, med en klick färskost, en klick löjrom, rödlök och gräslök. Pressa lite citron över.