Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lok-och-grapefruktsallad/

Recept

Lök- och grapefruktsallad

DN Text

Skölj sallatsbladen och låt torka i handduk eller slunga dem i sallatsslunga. Skala grapefrukterna med en kniv (man skär bort skalet uppifrån och ner, runtom) och filéa fruktköttet eller skär det bara i småbitar. Spara all fruktsaft som det går i en skål.

Skala och skär silverlöken i så tunna skivor det går. Skär bleksellerin lika tunt. Lägg ut sallatsbladen på ett stort fat och varva ovanpå grapefrukt, selleri och lök. Krydda med salt och peppar. Stänk över grapefruktsaften och lite fin olivolja. Servera.