Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lokpaj/

RECEPT

Lökpaj

Bild: Beatrice Lundborg

Blanda vetemjöl, havrekli och salt. Skär smöret i små bitar och blanda med mjölet.
Vispa upp ägget. Häll över mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

Platta ut degen till en rundel och svep in i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

Skala löken och skiva den tunt. Skär äpplena i tunna, kärnfria klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Låt lök och äpple mjukna i oljan utan att ta färg. Smaka av med rosmarin och salt.

Värm ugnen till 200 grader.

Tryck ut degen i en pajform. Fördela lökfyllningen över. Lägg också på strimlor av parmaskinka.

Grädda tills skinka är trevligt knaprig, ca 20 minuter.

Garnera med lite färsk rosmarin.
Serveras med en god sallad.