Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lokpaj/

Recept

Lökpaj

Blanda vetemjöl, havrekli och salt. Skär smöret i små bitar och blanda med mjölet.
Vispa upp ägget. Häll över mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

Platta ut degen till en rundel och svep in i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

Skala löken och skiva den tunt. Skär äpplena i tunna, kärnfria klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Låt lök och äpple mjukna i oljan utan att ta färg. Smaka av med rosmarin och salt.

Värm ugnen till 200 grader.

Tryck ut degen i en pajform. Fördela lökfyllningen över. Lägg också på strimlor av parmaskinka.

Grädda tills skinka är trevligt knaprig, ca 20 minuter.

Garnera med lite färsk rosmarin.
Serveras med en god sallad.