Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 20:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/london-sandwich/

Recept

London sandwich

Foto: Eva Tedesjö

En dubbelmacka jag fann i en svensk kokbok från 1930-talet och piggade upp med tandoorikrydda istället för garam masala-curry. Smakrik och saftig, och lite skönt stark, och inte alltför julig. Det kan vara väl mycket julkryddor ändå i adventstider.

1. Lägg kycklingköttet i soja i en platspåse, knyt om och snurra så att sojan blandas runt. Låt gärna stå och dra i en halvtimme i rumstemperatur.

2. Stek kycklingen i olja och smör, först på hög värme på båda sidor. Dra sedan av pannan från spisen och låt köttet gå klart på eftervärmen och sedan svalna (man kan även använda färdiggrillad kyckling). Låt svalna och skär kycklingen i lite tunnare skivor.

3. Blanda tandoorikrydda, citron och smör.

4. Kantskär eventuellt brödskivorna. Bre dem med tandoorismöret.

5. På hälften av skivorna, lägg upp kyckling, två skinkskivor och strimlad sallad. Sätt på resten av brödskivorna som lock. Pressa ner dem lite lätt. Skär dem för diagonalt till trekanter. Sedan en gång till i mindre trekanter.

6. Servera gärna dem två på varandra med en tandpetare eller liknande som håller ihop dem.