Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lufttorkad-skinka-med-blomkal-och-mosat-apple/

Recept

Lufttorkad skinka med blomkål och mosat äpple

Lufttorkad skinka med blomkål och mosat äpple. Foto: Peter Claesson

Härliga hösttoner i denna rätt där mjukkokt, vinägermosat äpple serveras med lufttorkad skinka, rå blomkål, krasse och ett pulver på torkad svamp.

Läs mer: Fira fars dag med brunch för hela familjen 

1. Skala och kärna ur äpplena. Koka dem mjuka i vinägern och 3-4 msk vatten. Mosa sönder dem med gaffel och krydda med salt och peppar. 

2. Skiva blomkålen tunt på mandolin och lägg i isvatten. Klipp krassen och mixa karljohanssvampen till ett fint pulver. 

3. Fördela äppelmoset på fyra tallrikar, lägg på skinkskivorna. Låt den hyvlade blomkålen rinna av och vänd den i olivolja och lite salt innan du lägger den ovanpå. Toppa med krasse och pudra över karljohanspulver med en tesil.