Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 06:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lyonsallad/

Recept

Lyonsallad

Ta bort svålen och skär fläsket i strimlor. Stek dem.

Stek brödtärningarna i lite smör.

Koka eller pochera äggen. För att pochera knäcker man äggen var för sig i en kopp. Koka upp vatten med ett par matskedar vinäger. Dra kastrullen från värmen och låt äggen glida ner i vattnet. Sjud på mycket svag värme cirka 4 minuter. Skär bort eventuellt fransiga kanter.
Bottna tallrikarna med salladsblad. Lägg på fläskstrimlorna, droppa över vinägretten och blanda lätt. Strö över brödtärningar och toppa med det pocherade ägget eller halverade hårdkokta ägg.