Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/macarons-med-agglikortryffel/

Recept

Macarons med ägglikörtryffel

För att lyckas med macarons krävs träning och tålamod. Perfekt pyssel under påskhelgen alltså! Det är viktigt att ta exakt mängd av ingredienserna för att lyckas (kontrollväg även efter att du har siktat den malda mandeln).

1. Sätt ugnen på 145 grader. Vispa äggvitan hårt. Blanda ihop vanligt socker och 60 g florsocker, vänd ner i äggsmeten och fortsätt vispa till en seg maräng.

2. Blanda 90 g florsocker och den malda mandeln. Sikta blandningen och vänd ner försiktigt i marängsmeten med en slickepott. Blanda i några droppar gul karamellfärg.

3. Spritsa ut smeten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper, de ska vara stora som femkronor, cirka 3-4 mm tjocka. Baka i ugnen ca 15 minuter.

4. Gör fyllningen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med ägglikören i en kastrull och koka upp.

5. Slå blandningen över chokladen och låt stå någon minut. Blanda i smör och konjak och mixa till en kräm. Låt svalna.

6. Spritsa ägglikörtryffeln på botten av hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Macaronerna håller sig några dagar i rumstemperatur.

Läs mer: Påskmat för alla smaker