Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-06 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/magisk-oktobersoppa/

Recept

Magisk oktobersoppa

Det här är en soppa där själva buljongen är fyllig och höstig, och i denna kan man lägga sina favoritingredienser. Kokt vitlök och rikligt med olivolja ger den bråddjupa smaken. Blir en fin lunch eller lättare kvällsmat.

1. Skär morot och salladslök i tunna skivor. Skala vitlöken.

2. Koka upp morot, salladslök och vitlök tillsammans med resten av buljongingredienserna. Sjud under lock i 20 minuter. Smaka av.

3. Förbered de tillägg ni vill ha.

4. Servera soppan med tillbehören vid sidan om. Jag rekommenderar att välja 2–4 stycken var så blir smakbilden inte för rörig.