Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 06:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/majas-snabba-sommargifflar/

Recept

Majas snabba sommargifflar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker, rör ner ägg och därefter gräddfil. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta ihop allt till en deg. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och kavla eller platta ut varje del till en rundel som är drygt 30 cm i diameter.

Skär eller sporra ett kryss och sedan ytterligare ett så att du får 8 snibbar. Lägg en knapp tesked sylt på varje snibb, rulla ihop och forma till gifflar på bakpappersklädda plåtar. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker eller råsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Dessa små vackra gifflar är mellanting av vetebröd och kakor. De smakar bäst samma dag som de gräddats, så gör gärna bara en halv sats, det vill säga 8 gifflar. Vispa i så fall upp ägget, använd hälften i degen och resten till pensling.