Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-18 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/majsbiffar/

Recept

Majsbiffar

Majsbiffar. Foto: Linus Hallgren

Alla älskar att slänga majskolvar på grillen, men varför inte göra biffar av majsen i stället och få en riktig goding på din grillrepertoar? Goda tillsammans med chimichurri eller guacamole.

Rätta artikel

1. Häll av lagen från majskornen och sprid ut dem på en kökshandduk. Vik ihop och pressa ut så mycket vätska du kan.

2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Låt rinna av.

3. Släng ner majskorn och bönor i en matberedare och mixa till en hyfsat slät puré.

4. Hacka rödlök, vitlöksklyfta och paprika fint. Blanda ner tillsammans med finhackad koriander, limesaft, majsmjöl, majsstärkelse, paprikapulver, salt och peppar.

5. Forma till biffar och pensla med olivolja. Lägg på grillen och grilla tills de har fått en frasig yta med vackra grillränder.

Foto: Linus Hallgren