Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/majssoppa-med-quesadillas/

Recept

Majssoppa med quesadillas

Foto: Ulrika Pousette

Quesadillas är fyllda tortillabröd som steks och skärs i snibbar. Dessa är fyllda med het jalapeño, ost och lätt crème fraiche.

1. Låt majsen rinna av, spara ca ½ dl. Skala och tärna potatis och lök. Fräs majs, potatis och lök i olja i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Rosta den sparade majsen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och rör i crème fraiche.

3. Quesadillas: Grovhacka jalapeñon. Blanda den med ost och crème fraiche. Fördela blandningen på 2 av tortillabröden. Lägg de övriga bröden ovanpå och tryck ihop. Stek bröden i en torr stekpanna ca 3 min på varje sida. Skär dem i snibbar.

4. Servera soppan överstödd med rostad majs och med quesadillas till.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 22 g fett, 17 g protein, 54 g kolhydrater.