Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 07:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/majssoppa-med-quesadillas/

Recept

Majssoppa med quesadillas

Foto: Ulrika Pousette

Quesadillas är fyllda tortillabröd som steks och skärs i snibbar. Dessa är fyllda med het jalapeño, ost och lätt crème fraiche.

1. Låt majsen rinna av, spara ca ½ dl. Skala och tärna potatis och lök. Fräs majs, potatis och lök i olja i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Rosta den sparade majsen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och rör i crème fraiche.

3. Quesadillas: Grovhacka jalapeñon. Blanda den med ost och crème fraiche. Fördela blandningen på 2 av tortillabröden. Lägg de övriga bröden ovanpå och tryck ihop. Stek bröden i en torr stekpanna ca 3 min på varje sida. Skär dem i snibbar.

4. Servera soppan överstödd med rostad majs och med quesadillas till.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 22 g fett, 17 g protein, 54 g kolhydrater.