Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mandel-och-kardemummaglass-med-apelsin/

Recept

Mandel och kardemummaglass med apelsin

DN Text

Rör ihop äggulor, honung och matlagningsyoghurt. Vispa grädde. Rör ner grädde, mandel och kardemumma i äggsmeten. Kör glassen i glassmaskin. Man kan också frysa glassen i en form, täckt med plastfolie, minst 4 timmar. Rör om i smeten några gånger under tiden. Innan glassen serveras bör den tina i kylen cirka 30 minuter.

Skala apelsinerna med vass kniv så att den vita ytterhinnan följer med. Förutom att skinnet är lite segt blir det vita beskt när man hettar upp klyftorna.

Skär ut skinnfria klyftor ur apelsinerna över en djup tallrik för att samla upp saften. Fräs ihop apelsinskivor och socker i en stekpanna. Häll över apelsinsaften. Servera de varma apelsinklyftorna i sitt spad till glassen.