Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 17:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mandelmassehjartan/

Recept

Mandelmassehjärtan

Kakor, eller egentligen godisbitar av smaksatt mandelmassa och choklad är något för den som gillar godispyssel.

Knåda in konjaken i mandelmassan. Strö ett tunt lager florsocker på arbetsytan och kavla ut massan till en 5 mm tjock kaka. Ta ut hjärtan eller andra små figurer med kakmått (gärna modell mindre).

Skålla och skala mandeln samt rosta den lätt i torr stekpanna.

Smält chokladen. Lägg en bit smörgåspapper eller liknande på arbetsbänken och ställ ett oljat bakgaller över. Vänd hjärtana i chokladen med hjälp av gaffel. Försök att få lite av den överflödiga chokladen att rinna av lite innan hjärtana läggs på gallret.

Garnera med en rostad mandel innan chokladen hunnit stelna.