Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mannagrynspudding-med-varma-bjornbar/

Recept

Mannagrynspudding med varma björnbär

En bra lunch eller mellanmål.

1. Koka upp mjölken och vispa i mannagrynen. Koka sedan på svag värme i cirka 5 minuter tills gröten blir tjock. Rör hela tiden om, för den bränns vid lätt.

2. Lyft av kastrullen från spisen. Vispa upp äggen och blanda ner dem i gröten tillsammans med socker och salt. Häll sedan i en smord ugnssäker form.

3. Grädda puddingen mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

4. Värm därefter björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Servera.