Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 18:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/manti-med-tva-saser-och-buljongkokta-gronsaker/

Recept

Manti med två såser och buljongkokta grönsaker

Foto: Thomas Karlsson

I Turkiet är manti en storsäljare, små knyten av vetedeg som kan vara fyllda eller inte. I Sverige säljs ofylld manti i butiker med orientaliska livsmedel. Här är en snabb vegetarisk rätt med två klassiska turkiska såser: yoghurtsås och oljesås, som balanserar och spelar med varandra.

Rätta artikel

1. Blanda alla ingredienser till yoghurt­såsen. Smaka av och ställ in i kylen.
2. Värm oljan till oljesåsen, lägg i paprikapulver och chili i oljan och låt fräsa en minut under omrörning. Låt svalna och lägg ner myntan.
3. Skär zucchinin till halvor på längden. Dela tomaterna på hälften. Skär selleristjälkarna till halvor på längden.
4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka pastan.
5. Koka grönsakerna samtidigt i en vegetarisk buljong och timjan. Låt pasta och grönsaker rinna av.
6. Servera manti, de två såserna och grönsakerna tillsammans.