Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/marinerad-lok-med-balsamvinager-cipolline-in-agrodolce/

Recept

Marinerad lök med balsamvinäger - Cipolline in agrodolce

DN Text

Detta är en rätt som man bara kan göra när det är säsong för färsk smålök, eller silverlök som den också kallas.

1. Lägg russinen i blöt. Rensa och skala löken. Ge löken ett hastigt uppkok i 5 minuter i saltat vatten, cirka 2 tsk. Häll av och låt löken torka.

2. Värm olivolja i en panna, tillsätt löken, salt (1/2 tsk) och peppar. Stek löken tills den fått lätt färg. Tillsätt örterna, vinägern och konjaken.

3. Låt löken koka långsamt under lock tills den är mjuk. De sista 5 minuterna tillsätter man russinen och blandar ner 1 msk chutney. Löken är godast lätt rumstempererad eller lätt ljummen.