Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/marinerade-bar-i-glas-med-apelsinkram-och-pistaschnotter/

Recept

Marinerade bär i glas med apelsinkräm och pistaschnötter

1.Riv skalet av apelsinerna. Pressa saften ur en av apelsinerna och skala och skär fina klyftor av den andra apelsinen.
2.Blanda bären med apelsinsaften och apelsinklyftorna.
3.Blanda mascarponen med apelsinskal och florsocker. Smaka av så att det smakar lagom med apelsin och florsocker.
4. Rosta pistaschnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg (se upp, det är lätt att bränna dem). Låt svalna.
5.Lägg bärsalladen i glasen. Toppa med apelsinkrämen och avsluta med nötterna på toppen. Plasta in varje glas för sig.