Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 04:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/marockanska-kottspett/

Recept

Marockanska köttspett

Foto: Eva Tedesjö

Gör gärna flera olika typer av spett, det blir roligare så. Har man gott om tid kan man lägga köttet i marinad i kylen över natten så får det mer smak.

1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber.

2. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och arbeta in marinaden med händerna. Låt köttet stå i minst 20–25 minuter för att dra in smak.

3. Vid servering: Låt spetten rinna av lite. Grilla på het utegrill eller i ugn cirka 4 minuter på varje sida tills de har fin färg.