Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/marskens-seljanka/

Recept

Marskens seljanka

1. Skär alla putsade och sköljda grön- och rotsaker i triangelformade bitar. Skiva oliverna och champinjonerna. Skala gurkorna och skär dem på längden i fyra klyftor och skiva dem.

2. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 1 cm stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grönsakerna, lägg på ett lock och låt sakta puttra "al dente". Rör om då och då. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra ytterligare 5 minuter.

3. Tillsätt fiskbuljongen och kryddpåsen. Låt sakta koka cirka 15 minuter och lyft med hålslev bort det skum som bildas. Tillsätt gurkorna, svampen och kaprisen och koka ytterligare 15 minuter. Tillsätt oliverna.

4. Tillsätt slutligen laxbitarna och salta försiktigt eftersom både gurkorna och oliverna ger sälta. Låt sakta puttra tills laxbitarna är färdiga. Tillsätt eventuellt mera fiskbuljong i fall buljongen kokat in för mycket. Ta bort kryddpåsen. Strö över finklippt dill och servera.