Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/marsmallows-italiensk-marang/

Recept

Marsmallows (italiensk maräng)

DN Text

Ingredienserna anges i gram, eftersom det är viktigt för resultatet att exakta mängder används.

1. Koka socker, vatten och glykos till 124 grader (det är noga). Samtidigt: vispa äggvitorna i matberedare med hög hastighet. De ska vara lagom vispade när sockerlagen är klar.

2. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan, samtidigt som maskinen fortsätter att vispa.

3. Smält gelatinet, häll i det samt citronraspet.

4. Bred ut smeten i en form (klädd med bakplåtspapper), pudra den med florsocker och låt den stelna i kylen 1–2 timmar.

5. Häll florsocker i en bunke (om det blir för sött, blanda i litet potatismjöl eller maizena).

6. Skär marängen i små portionsbitar och vänd bitarna i florsockret. Lägg upp på tallrik.