Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 13:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/master-anders-choronsas/

Recept

Mäster Anders choronsås

En choronsås är en bearnaisesås som är smaksatt med tomat. Rostad tomatpuré gör man genom att fräsa på purén i en varm panna med lite olja någon minut.

1. Gör först reduktionen. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och koka ihop tills ungefär en tredjedel återstår. Sila bort lök och kryddor.

2. Skira smöret. Vispa äggulor och reduktion i vattenbad tills det blir fluffigt och fint.

3. Droppa sedan försiktigt i det skirade smöret under ständig vispning. Avsluta med tomatpurén, örterna och salt och peppar.

”Sötare sås med tomat”

På Mäster Anders serveras det flera olika varianter på bearnaisessås, förutom den klassiska bland annat också chilibearnaise och choronsås. Choronsåsen gör sig bra till grillat kött i allmänhet och grillat lamm i synnerhet. Den passar även till grillade grönsaker Den är lite sötare i smaken, vilket balanserar bra mot syran. Kocken Kristian Atlefelt är en av dem som gör såsen på Mäster Anders.

Mäster Anders, Pipersgatan 1, 08-654 20 01, www.masteranders.se