Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 13:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matjes-med-brynt-smor/

Recept

Matjes med brynt smör

Köp gärna fisken i lös vikt hos din fiskhandlare. Konserverad matjesfilé är ofta lite syrligare i smaken.
Rätta artikel

1. Låt matjesfiléerna rinna av på hushållspapper. Lägg upp dem på fyra tallrikar och strö lök och dill över (detta kan gärna göras i förväg).

2. Värm smöret i en liten kastrull tills det blir gyllenbrunt. Skeda försiktigt smöret över (så att bottensatsen inte kommer med). Servera eventuellt potatis till.

I glaset: Det bästa alternativet i den vanliga prislistan är 2011 Gewurztraminer Réserve Hennÿ (nr 2176, 119 kr) . Här finns en torrhet, fetma och mäktig krydda som matchar sillen.