Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 11:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matjes-och-aggsallad-med-ragbrod/

Recept

Matjes- och äggsallad med rågbröd

Foto: Fredrik Funck

Smörstekt rågbröd är fantastisk läckert. De som vill kan lägga till finhackad rödlök eller gräslök.

1. Låt matjessillen rinna av noga och skär den i småbitar (3-4 millimeter tjocka).

2. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten. Värm ­vattnet tills det sjuder. Låt sjuda i 5-6 minuter. Ta av från värmen och skölj äggen kalla. Skala dem och skär i småbitar.

3. Skär brödet i små tärningar ­ (3-4 millimeter tjocka). Smörstek bitarna på medelgod värme, utan att bröden egentligen får färg. Finhacka dillen.

4. Lägg upp sill, ägg, dill och bröd i separata avdelningar i små serveringskärl (man kan förstås även blanda samman alla ingredienser om man vill).

5. Man kan servera salladen medan brödtärningarna ännu är lite varma eller när de svalnat helt.