Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 06:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matjessill-med-aggsallad-och-brynt-smor/

Recept

Matjessill med äggsallad och brynt smör

Matjessill med äggsallad och brynt smör. Foto: Eva Hildén

Bryn smöret försiktigt i en liten panna, passa noga så att det inte blir bränt. Det brynta smöret är färdigt när det doftar nötaktigt och är gyllene i färgen.

1. Skär sillen i bitar och lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen.

3. Fördela löken över sillen. Toppa med äggen.

4. Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta på medelstark värme. Bryn sedan under omrörning tills det är gyllene i färgen. Skeda smöret över sillen, garnera med dillen och servera genast.