Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matjessill-med-spada-morotter-och-gron-aggkram/

Recept

Matjessill med späda morötter och grön äggkräm

Rätta artikel

1. Äggkräm. Hårdkoka äggen. Skölj dem i kallt vatten, skala och hacka. Hacka gräslök, dill och basilika. Mixa örterna och gräddfil med en mixerstav till en kräm. Rör i majonnäs och ägg. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Toppa med forellrom

2. Låt sillen rinna av. Ansa och koka morötterna i saltat vatten ca 3 min. Häll av och
skölj dem i kallt  vatten. Halvera dem eventuellt på längden.

3. Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken.

4. Lägg morötterna på ett fat. Toppa med sillbitar, röd- och gräslök. Klicka över gräddfil. Servera med äggkrämen.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 39 g fett, 23 g protein, 18 g kolhydrater