Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 20:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matmuffins/

Recept

Matmuffins

Foto: Anette Nantell

MELLANMÅL. Om man har ätit frukost tidigt eller om loppet går sent på eftermiddagen kan man behöva fylla på med något matigt, som dessa osötade muffins. De går att baka i förväg och frysa.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva bananerna. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel.
2. Vispa ihop ägg och kvarg i en bunke. Rör ner smöret och mjölblandningen i äggsmeten, och vänd ner russin.
3. Klicka ut smeten, 10–12 pappersformar för muffins, fyll dem till knappt hälften. Tryck ned bananskivorna.
4. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter tills de har fin färg och är genom­gräddade.