Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 10:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/matvetesallad-med-rokt-lax-och-jalapeno/

Recept

Matvetesallad med rökt lax och jalapeño

Foto: Ulrika Pousette

Lyxig sallad där vi tar en snabb genväg via färdigkokt matvete, bönor och kronärtskockshjärtan från burk.

1. Dressing: Vispa ihop honung, senap och vinäger. Droppa i lite olja i taget. Kärna ur och finhacka chilin och blanda ner i dressingen. Krydda med salt och peppar.

2. Hårdkoka och skala äggen. Skölj matvete och bönor i kallt vatten och låt rinna av. Låt kronärtskockorna rinna av och halvera dem. Kärna ur och strimla paprikan.

3. Fördela salladen på ett fat. Tillsätt matvete, bönor, kronärtskockor, paprika och blanda om försiktigt. Lägg på laxen. Skär äggen i klyftor och lägg dem på salladen. Toppa med ärtskott. Servera dressingen till salladen.

Näring/portion: Ca 540 kcal, 24 g fett, 32 g protein, 46 g kolhydrater.