Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 00:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mexikansk-omelett/

Recept

Mexikansk omelett

Slå upp äggen i djup tallrik eller skål och vispa dem lätt med gaffel, tillsätt grädden mjölken eller vattnet, smaksätt försiktigt med salt och peppar.

Fräs samman skivade champinjoner och finhackad paprika, låt svalna och blanda sedan i omelettsmeten.

Tillsätt sedan fettet i pannan och hetta upp. Då fettet är rykande hett utan att vara brynt, häller du äggen i pannan.

Då äggen börjar stelna lyfter du genast smeten med stekspade eller gaffel och lutar på pannan, så att ny smet hela tiden rinner under den redan gräddade. Var kvick i vändningarna, då blir omeletten jämnt gräddad och lagom lös på ytan.

Skaka eller vik sist ner omeletten mot sidan av pannan. Servera direkt ur pannan eller på varma tallrikar.