Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 12:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mexikansk-soppa-med-ostwraps/

Recept

Mexikansk soppa med ostwraps

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis och gul lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.

2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta 3-4 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.

3. Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan.

4. Fördela osten på bröden. Strö på paprikapulver och rulla ihop. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera bröden mitt i ugnen ca 5 min. Servera soppan med tabasco och varma wraps.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 16 g fett, 22 g protein, 61 g kolhydrater