Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mexikansk-soppa-med-ostwraps/

Recept

Mexikansk soppa med ostwraps

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis och gul lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.

2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta 3-4 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.

3. Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan.

4. Fördela osten på bröden. Strö på paprikapulver och rulla ihop. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera bröden mitt i ugnen ca 5 min. Servera soppan med tabasco och varma wraps.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 16 g fett, 22 g protein, 61 g kolhydrater