Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-24 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/minipajer-med-ost-och-ansjovis/

Recept

Minipajer med ost och ansjovis

Minipajer med ost och ansjovis. Foto: Eva Hildén

Du kan variera genom att till exempel fylla pajerna med västerbottensost.

1. Mixa mjöl och smör skuret i tärningar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt ägget och kör snabbt till en deg. Låt vila kallt i 20 minuter. Dela degen i sex bitar och tryck ut dem i en muffinsplåt så att de kommer en bit upp på kanten. Ställ kallt i 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Blanda ost, ägg och grädde. Smaka av med kajennpeppar.

4. Förgrädda pajerna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Fördela i fyllningen i pajskalen och grädda tills fyllningen stannat och fått fin färg, cirka 20 minuter.

5. Toppa pajerna med ansjovis, gräddfil och klippt krasse.