Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 23:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/miso-och-vitloksrora/

Recept

Miso- och vitlöksröra

Foto: Eva Tedesjö

Det här är en härligt kladdig och mycket smakstark mix för de som gillar sådant. Hacka inte vitlöken för fint, den ska vara lite bitig. Röran passar till grillade grönsaker, fisk eller till en fin biff eller annan stekbit.

1. Stek vitlök och lök i lite av oljan tills den är lätt gyllene (se upp så det inte bränner).
2. Tillsätt chili och paprikapulver och låt fräsa ytterligare fem minuter på låg värme så att röran koncentreras.
3. Tillsätt svartpeppar, soja, strösocker och misopasta. Låt svalna. Använd röran sval eller rumstemperad.