Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 03:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mjukkokta-agg/

Recept

Mjukkokta ägg

Om man tillagar ägg på 64-gradig värme i 45 minuter får äggen en sammetsliknande konsistens. Tillagningen görs i restaurangkök med hjälp av en termocirkulator eller i en exakt ångugn. Hemma kan tillagningen ske över mycket låg värme på spisen med en termometer i vattnet, en kanna kallt vatten att späda med och massor av uthållighet. Den som saknar tid eller uthållighet kan ta löskokta ägg i stället.

Vid servering: Knäck ägget försiktigt i ”fel” ända och skala till 2/3, stjälp upp ägget i handen och låt eventuell vätska rinna mellan fingrarna. Lägg ägget försiktigt i skålen med poke.