Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 03:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morberg-kyckling-i-currysas/

Recept

Morberg: Kyckling i currysås

Mina barn vill alltid ha banan till kyckling i currysås. Det är inte så dumt, det ger lite extra sötma. Själv hoppar jag över bananen och nöjer mig med sötman i äpplet. Var inte rädd för att dra på med curryn.

Foto: Martin Löf

1. Lägg kycklingen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt, koka upp och skumma.

2. Skölj och skär purjolöken i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg ner alltsammans i kastrullen tillsammans med persiljekvistar, pepparkorn och lagerblad. Låt koka i 50–60 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna något.

3. Ta bort skinnet och skär kycklingköttet i bitar. Lägg tillbaka skrovet i kastrullen och låt koka i ca 30 minuter i buljongen. Sila och koka ihop buljongen tills en tredjedel återstår.

4. Skala och hacka lök och äpple till currysåsen. Fräs det i olja och smör med curryn. rör ner mjöl och späd med buljongen, lite i taget, under vispning. Tillsätt råsocker, grädde och mjölk, rör om och låt koka i 10 minuter. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg ner kycklingbitarna i såsen. Hetta upp och servera med ris (och eventuellt banan).