Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-26 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mordegssmul-med-citronmeliss/

Recept

Mördegssmul med citronmeliss

Foto: Eva Tedesjö

Mördeg är så gott i sig som toppning på glass, bär, frukt och olika krämer. Här får den en liten lätt citruston av örtkryddan.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Arbeta ihop ingredienserna i en bunke. Smula dem över en plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills smulet får lätt gyllene färg. Låt svalna.
3. Blanda i citronmeliss.